Amit az ingatlankezelésről tudni kell

Amit az ingatlankezelésről tudni kell

Az ingatlankezelés az elmúlt években egy erős szolgáltatássá nőtte ki magát az ingatlanos piacon. Ennek leginkább az az oka, hogy a tavalyi évben erős növekedésnek indult albérletárak idén is valószínűleg csak felfelé fognak kúszni. Így érdemes most nem csak saját célra, hanem befektetésnek is lakást vásárolni, hiszen most magasabb árakon lehet kiadni ezeket az ingatlanokat. Kereslet van rájuk bőven, és jelentős passzív jövedelmet hozhat a konyhára az értük kapott bérleti díj. Azonban ha nem szeretnénk a bérbeadással járó kínlódást magunkra húzni, akkor érdemes kiadnunk ezt a feladatot szakembernek.

Biztos bérlő

Aki próbált már ingatlant kiadni, biztosan tudja, hogy jó bérlőt találni nem egyszerű feladat. Viszont egy ingatlankezeléssel foglalkozó cégnek, mint a miénk is, ez nem probléma, hiszen megvannak a bevált csatornái az ideális bérlők megtalálására. A lakás megmutatása szintén sok időt vehet el egy dolgozó ember életéből, főleg, ha az érdeklődőnek csak a délelőttök alkalmasak. Nálunk alapszabály, hogy a lehető legrövidebb idő alatt ezt megtegyük, hiszen tudjuk, hogy az időfaktor egy fontos tényező a kiadásnál. Ráadásul folyamatosan gondoskodni tudunk a lakás kiadásáról, kiiktatva a holtidőket két bérlő között. Többéves tapasztalat segít bennünket abban is, hogy ki tudjuk szűrni azokat a jelentkezőket, akik valamilyen szempontból nem lesznek az ügyfelünk számára alkalmas bérlők. Szintén nagyon fontos pont, egy helyesen elkészített, mindenre kiterjedő bérleti szerződés a felek között, amely védi a lakástulajdonos, és a bérlő jogait. Ingatlanirodánk profi ügyvédi segítséggel összeállított bérleti szerződésekkel dolgozik, amelyek megteremtik az alapot a biztonságos lakáskiadáshoz.

Állagmegóvás

Rendszeresen felmerülő probléma az albérleteztetés kapcsán a lakás állagának, szépségének a megóvása. Sajnos nagyon sokszor láttunk már a pályafutásunk során borzalmas, néha horrorfilmbe illő lakásokat, amelyeket az albérlők a kiköltözéskor maguk után hagytak. Ha albérletkezelő foglalkozik az ingatlannal, akkor havi rendszerességgel van lehetőség az ingatlan állapotának ellenőrzésére. Így a bérlők kiköltözésekor mindig tudunk arra figyelni, hogy a lakás olyan állapotban kerüljön visszaadásra, mint amilyen az átadás pillanatában volt. Sőt, a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően a tiltólistás dolgok (pl. kisállat-tartás a lakásban) sem kerülhetik el a figyelmünket.

Az ingatlankezelés mindent IS megold

Rengeteg esetben előfordul az albérletek piacán, hogy a lakás tulajdonosa és a kiadni kívánt ingatlan nem egy városban van. Ez több szempontból is megnehezíti a tulajdonos és a bérlők életét is. Egy-egy hivatalos ügyintézéshez nemcsak a hivatalos szervekkel kell időpontot egyeztetni, hanem egymással is. Ez rengeteg fáradság és energia lehet a munka és család mellett. Az albérletkezelési szolgáltatásban ez az ügyintézés mindig benne van. Irodánk képviselője tartja a kapcsolatot a szolgáltatókkal, illetve minden olyan intézménnyel, ahol meghatalmazottként elfogadják személyét az ügyintézésnél. A műszaki hibák elhárítása szintén jelenlétet vagy helyismeretet igénylő feladat. Cégünk az évek során szakemberek sokaságával dolgozott együtt, akik közül csak a legjobbakkal maradtunk kapcsolatban. Így nem jelent problémát, hogy vész esetén bármikor megoldjunk egy zárcserét, egy eldugult lefolyót vagy akár egy elromlott kazán javítását.

Ha szeretné bérleményét biztos kezek között tudni, akkor az albérletkezelési szolgáltatás lehet Önnek a legjobb megoldás. Keresse irodánkat bizalommal, szakértő kollégáink minden kérdésére válaszolni fognak!

Scroll to Top