Nők a pénzügyekben

A mai világban a nők egyre inkább dolgoznak azon, hogy egyenlőként fogadják el őket férfitársaikkal. Ennek ellenére hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a nők nem tudnak olyan jól boldogulni pénzügyeikben. A blog folytatásában igyekszünk ezt megcáfolni.

pénz

Elérkezett a nők ideje!

2018-as nemzetközi kutatások kiderítették, hogy 414 ezer hölgy, asszony erősíti az 5 millió dolláros vagyonnal rendelkezők táborát. Ugyanebben az évben 233 nő mondhatta magát dollármilliárdosnak. Az örömhír, hogy az ultragazdag nők száma az elmúlt öt évben 46 százalékkal növekedett.

nők

Miből van a vagyon?

Nagy különbség van az között, hogy a milliárdos nők és férfiak honnan szerezték a vagyonukat. A vagyonos férfiak 3,1 százaléka került öröklés útján a gazdag elitek klubjába. A hölgyek esetében ez a 19 százalékot közelíti. Azon hölgyek aránya is folyamatosan növekszik, akik a megszerzett vagyonukat folyamatosan forgatják.

vagyon

Le a sztereotípiákkal!

A nők egyre nagyobb számban döntenek úgy, hogy szolgáltatót váltanak, abban az esetben, ha azt érzik és látják, hogy vagyonkezelőjük sztereotípiák rabja. Ennek egy jele lehet az, hogy túlzottan kockázatkerülő ajánlatokkal operál. A megkérdezett tehetős hölgyek 36 százaléka érzi úgy, hogy vagyonkezelője atyáskodik felette.

tanácsadás

Azonban a tanácsadókat is megkérdezték a témával kapcsolatban. A megkérdezett pénzügyi tanácsadók 40 százaléka kezeli máshogy a nőket. Sőt 26 százalékuk bevallotta, hogy nehezebben tud női ügyfelekkel együtt dolgozni.

vidámság

Nők jövője a pénzügyben!

A pénzügyi szolgáltatóknak egyre inkább fel kell készülniük a női vagyonosodásra. A vagyonos nők aránya már az elmúlt 4 évben is gyorsabban nőtt, mint a vagyonos férfiaké. Az elkövetkezendő 4 évben, becslések szerint, átlagosan ez a szám további 7,2 százalékkal bővülhet. Ez áll szemben a férfi vagyonosok 5,2 százalékos éves növekedésével.

elegáns

A különbség a nők gondolkozásában rejlik.

Nem tennénk ekkor a különbséget pénzügyi területen, ha megértenénk, hogy a különbség csak a gondolkodásmódban rejlik. A megkérdezett vagyonos nők 60 százaléka szerint a vagyon a család biztonságát jelenti. Őket a túlteljesítés, a pénzügyi célok szigorú elérése kevésbé érdekli, mint a férfiakat. Vagyonkezelési szempontból is érdekes, hogy a nők sokkal erőteljesebb megtakarítók, mint a férfiak. A férfiak a jövedelmük 8,6 százalékát teszik félre, míg a nők esetében ez 9 százalék. Az is elmondható, hogy a nők befektetési hajlandósága 40 százalékkal kevesebb mint a férfiaké.

befektető

A jelen időszak trendjei, azaz az etikus befektetések, zöld gazdaság, kedveznek a hölgyeknek, ugyanis a felmérések szerint, ők sokkal nyitottabbak ezekre az irányokra. Az ilyen népszerű befektetések kiválasztásában előnyt jelenthet az is, hogy a pénzt jobban megbecsülő hölgyek jellemzően komolyabb mérlegelés után döntenek, így nagyobb eséllyel tudják elkerülni a jól hangzó, de megtévesztő megoldásokat.

Scroll to Top