Az otthonteremtésről A-tól Z-ig

Az otthonteremtésről A-tól Z-ig

Az otthonteremtésre sokan talán nem is gondolnak egy komplex folyamatként, pedig valójában nagyon összetett ügymenetről van szó. Mindegy, hogy az első önálló albérletről vagy saját lakásról, házról van szó, a kiválasztástól a beköltözésig sok mindent el kell intéznünk, hogy a végén igazi otthonra lelhessünk. Szerencsére már léteznek olyan ingatlanirodák, mint például a miénk is, amelyek ennek a komplex folyamatnak szinte minden lépésénél segíteni tudják a friss beköltözőket.

Kiválasztás és vásárlás

A megfelelő ingatlan kiválasztásánál nagyon sok időt és energiát spórolhat meg az ügyfél, ha ezt ingatlanirodán keresztül teszi. A tapasztalatlan otthonkeresők ugyanis sokszor megnéznek olyan lakásokat is, amelyekről egy biztos szem hamar meg tudja mondani, hogy nem lesz az életstílusuknak megfelelő. Nem mindegy ugyanis, hogy valaki egyedülállóként, családdal vagy családtervezés előtt állva keresi álmai lakását. Más-más igényeknek kell megfelelnie egy ingatlannak gépesítésben, bútorozásban vagy felújításban a vásárló életkörülményeihez alkalmazkodva. Egy ingatlaniroda eleve ezeknek a tényeknek az ismeretében keresi a potenciális jelölteket az ügyfelei számára, kizárva a feleslegesen megfutott köröket. Társasházba költözéskor például különösen fontosnak tartjuk informálni az ügyfeleinket a ház gazdálkodási terveiről. Van-e felújítási alapjuk, megtakarításuk vagy milyen rövid-/hosszútávú felújítási, karbantartási munkákat terveznek. Ezek a tényezők nagyban befolyásolhatják a döntést a vásárlással kapcsolatban.

Otthonteremtés biztonságban

Akinek volt már valaha része ingatlanügyletben, az tudja, hogy mennyire ingoványos terep lehet ez egy laikus számára, ami az ügyintézést illeti. A jelenlegi adásvételek nagy része eleve hitel-, ill. CSOK-ügyintézéssel jár. Jellemző, hogy az emberek kevésbé tájékozottak a hitelképességüket illetően, vagy nehézséget jelent nekik a banki dokumentáció összerakása, ill. a különböző ügyintézések kezelése. A megfelelő jogi szerződések megkötése is szerencsés, ha az ingatlanügyekre szakosodott ügyvédek által történik, hiszen menet közben is kerülhetnek elő csontvázak a szekrényből, de az ilyen problémák megoldása a profiknak nem jelent gondot. Azonban ezen az elsőre kátyúsnak tűnő úton sem kell egyedül végigmennie azoknak, akik minket választanak. Biztos kézzel vezetjük őket végig a hitelügyintézéstől kezdve a különböző szerződések elkészítésen át a földhivatali teendőkig, vagy az energiatanúsítvány megszerzéséig. Legyen szó bármilyen kérdésről, biztosan tudunk segíteni. Ügyfeleink teljes biztonságban érezhetik magukat, hiszen szinte bármilyen kérdésben fordulhatnak hozzánk, nem hagyjuk őket segítség nélkül.

Ha változik az élethelyzetünk:
az eladásról, kiadásról

Ha egyszer eljutunk odáig, hogy a jelenlegi otthonunk már valamiért nem megfelelő számunkra, akkor újra segítségükre lehetünk a megbízóinknak. Egy-egy ingatlan eladása, kiadása számtalan tényezőn múlhat. A jól sikerült, profi fotók, apró lakberendezési tanácsok, egy kis rendrakás nagyot lendíthet egy-egy ház, lakás sorsának alakulásán. Ezeket a praktikákat azonban kevés eladó tudja magától érvényesíteni, szükség van hozzá egy sokat látott, tapasztalt szemre. A bérleti szerződések megkötésére jogilag legalább annyira figyelni kell, mint az adásvételikre. Több száz ingatlankiadással a hátunk mögött nálunk ez is biztos kezekben van. Sőt, nem jelent gondot, ha mindezt idegen nyelven kell prezentálnunk, abban az esetben, ha a bérlő vagy a vásárló nem magyar anyanyelvű.

Amint látszik, az otthonteremtés egy igazán komplex feladat. A jó hír az, hogy a hozzánk fordulóknak nem kell ezekkel a kihívásokkal egyedül megküzdeniük, hanem szinte az összes kérdésben bizalommal fordulhatnak cégünk szakembereihez – hiszen az otthonokban otthon vagyunk.


Kapcsolatfelvétel

Scroll to Top