INGATLANOSOK KÍMÉLJENEK, DE MIÉRT IS?

INGATLANOSOK KÍMÉLJENEK, DE MIÉRT IS?

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor az ingatlanát el kívánja adni, mert az életkörülményei változása ezt hozza magával.

Az ingatlanom eladásánál szükséges meghoznom azt a döntést, hogy magam adom el az ingatlant, vagy szakmai segítséget hívok, és ingatlanos együttműködésével értékesítek.

Ha a döntés a saját eladás mellett történt, az alábbiakra feltétlenül javasolt figyelni:

Először is mérlegeljük, hogy csak szándékunkban áll eladni az ingatlanunkat, vagy megszületett a határozott döntés, és elköteleződtünk az eladás mellett. Ha bizonytalanok vagyunk, megnehezítjük saját dolgunkat.

Másodszor, nagyon fontos, hogy a hirdetéseink a köztudatban ismert hirdető portálokra felkerüljenek, mert ott van nagyobb esélyünk az eladásra.

Harmadszor, készítsünk jó fotókat. Manapság a keresők online felületen keresnek ingatlant. A hirdetésünk fotóit megnézve 7 másodperc alatt dönt az érdeklődő, hogy tovább keres, vagy sikerült felkeltenünk az érdeklődését és megnézi a hirdetésünket.

Negyedszer, készíts alaprajzot. Csak az alaprajz mutatja meg a helyiségek funkcionális kapcsolódásait, ad teljes képet a fotókkal együtt az ingatlanról.

Ötödször, ingatlan eladás esetén fontos az időtényező. Érdeklődés esetén a lehető legrövidebb időn belül mutasd be az ingatlanodat, mert ha nem ez történik, máshol költi el a pénzét az érdeklődő,  lemaradhatunk egy potenciális vevőről.

Fontos a realitások talaján maradni, vagyis reális eladási árat meghatározni, reális időt szabni az értékesítés folyamatának, és megtalálni azt a célcsoportot, akinek az ingatlanunk megfelelő lehet.

 

Ingatlanos szakember segítsége mellett ez könnyebb, mert az együttműködés kapcsán segíti a folyamatot, az előzőekben leírtakat magas színvonalon készíti el, gondolok a fotókra, hirdetés szövegére, célcsoport meghatározásra, reálisan határozza meg az értékesítési időt, árat.

Kiemelten fontos, hogy a megbízási szerződést alaposan tanulmányozzuk át, minden részletében, csak olyan szerződést fogadjunk el, amely optimális, mindkét fél érdekét szem előtt tartja, védi a megbízót és a megbízottat is egyenlő mértékben.

Hogy mitől egyenrangú egy szerződés? Attól, hogy a szerződéses jogviszonyban egyik fél sem kerülhet hátrányos helyzetbe.

Mikre gondolok? Hol lehetnek egyenlőtlenségek? Mire érdemes kiemelt figyelmet fordítani?

Néhány példa.

Meddig köt a szerződés? Felmondás lehetőségei? Szolgáltatás típusai, azok között van-e átjárási lehetőség? Elállási jogom van-e? Felmondás esetén van-e a másik félnek bármilyen követelési joga, és mennyi ideig? Szerintetek kérdőjel kell ide, vagy nem?

Mennyi a munkadíj és mikor fizetendő? Mi számít első pénzmozgásnak? Ki is végzi a tényleges tevékenységet? Érdekmúlás, értékesítés után mennyi idő után törli az ingatlanos a hirdetéseket?

Mint minden szakmában itt is ki lehet fogni jó és nem jó szakembert is. Sikert jól felkészült, együttműködő, ingatlanos segítségével lehet elérni.

Sajnos ezen a területen is megjelentek a szerencsevadászok, kincskeresők, akiket úgy szoktunk emlegetni.

Jutalékorientált Mekk mesterek mindenhez „is” értenek!

Ezeket kerüld el, azzal, hogy körültekintően jársz el a megbízás megadásakor.

 

 

Scroll to Top