El a kezekkel! Vagy fel a kezekkel? Szigetelés.

Szigetelés. Főleg a homlokzati és födém hőszigetelése a slágertéma, aminek elég nyilvánvaló oka van. Szerencsére meg tudjuk találni a hibákat, illetve azt is, ha valami jó. Előfordul, hogy azt mondjuk: el a kezekkel az ingatlantól, mert nem jó. Most nem mi mondtuk ki ezt.

Szemrevételezéses épületdiagnosztika

A történet szerint az eladó könnyűszerkezetes házát szerette volna megvenni valaki, aki hívott egy szakértőt. Hőkamerával körbenézegette az épületet és megállapította, hogy több helyen le van csúszva a szigetelés a külső és belső réteg között. Sőt olyan hely is van több is, ahol be se építették. Szóval klasszikus építési hiba, hanyag kivitelezés, ne vegye meg.  Ezt hallva, a tulajdonos felelősségre vonta a kivitelezőt, aki szerint mindent megfelelően késztettek el. Szerencsére az érdeklődő hajlandó volt másik szakértői vizsgálatra. Mi ekkor csöppentünk bele ebbe a történetbe. 

Homlokzati fal hőkamerás felvétele szigetelés

Nem szeretünk nappal külső felvételeket készíteni, mert csalóka. Mondtuk is, de a másik is nappal volt. A fő probléma a képen is egyértelmően látszik. A másik szakértő szerint a 39,9 fokos részen nincsen hőszigetelés. Esetleg a 17.5 fokos részre csúszott le. Tehát ez a probléma. Nézzük mit láttunk a helyszínen. 

Homlokzat napsütésben

Így már látszik is, hogy hova csúszott a szigetelés. Sehova. A nap igencsak süti ezt az oromfalat. A sötét rész nyilvánvalóan jobban melegszik, mint a világosabb. Ezt tanultuk az általános iskolában. Használjuk a tudást nyáron, amikor fehér inget veszünk és nem feketét. A leghűvösebb pedig a fa árnyékában van. Így meg is oldódott ez a probléma. Természetesen belülről is megnéztük és nem találtunk hibát. 

Fentiek is alátámasztják, hogy az épületdiagnosztika, ingatlan állapotfelmérés során körültekintően, a lehető legtöbb körülményt figyelembe véve kell véleményt alkotni.

Hasonló tartalmakhoz látogassa meg Épületdiagnosztika oldalunkat!

Ha többet olvasna hőszigetelés témakörben és érdeklik az újdonságok, látogassa meg a nanotechnológiás hővédő vékonybevonatokkal foglalkozó honlapunkat!

Scroll to Top