Mennyivel jársz jobban idén? Számold ki hitel kalkulátorral!

Már nem titok, hogy 2023 után megváltoznak az eddigi CSOK jogszabályok. Az 5000 fő feletti nagyvárosokban megszűnik az eddigi Családi Otthontámogatás intézménye, a falusi CSOK-os települések listája pedig frissül. Erről bővebben egy előző blogunkban tudsz olvasni. Elolvasom! A nagy kérdés, hogy mikor éri meg jobban igényelni a támogatást. Domicil.hu szakértőnk hitel kalkulátorával könnyen kiszámíthatod, hogy mennyivel jártok jobban az idei hiteligényléssel. Mutatjuk a lépéseket:

1. Nyissuk meg a kalkulátort!

Az interneten számos hitel kalkulátort tudunk elérni.  A továbbiakban Domicil.hu szakértőnk személyes hitel kalkulátorán mutatjuk a lépéseket, hiszen ezen tudjátok kiszámolni, hogy mennyivel jártok jobban az idei hiteligényléssel.

2. Válasszuk ki az „Otthonteremtési változások” menüpontot

hitel

A számítások szempontjából nagyon fontos, hogy a hitel kalkulátor az „otthonteremtési változások” menüponton legyen beállítva. Persze, bátran próbálgassátok a hitel kalkulátor további funkcióját is!

3. Írjátok be a kalkulátorba a kért összegeket!

Az ingatlan értékéhez írjátok be a megvásárolni kívánt ingatlan értékét. Az önerő összegéhez adjátok meg, hogy mennyi szabad pénzeszközötök van amit jelenleg ingatlanvásárlásra tudtok fordítani. A rendszer automatikusan ki fogja számolni, hogy mekkora a hitel összeg amire szükségetek van az ingatlan megvásárlásához. 

A példa esetében a megvásárolni kívánt ingatlan 40 millió forintba kerül. A meglévő önerő pedig 22,8 millió forint. Egyértelmű, hogy a szükséges hitelösszeg 17,2 millió forint.

4. Pár gyors kérdésre kíváncsi a hitel kalkulátor!

Következő lépésekben ki kell választanotok, hogy 20 vagy 25 éves törlesztő részletet szeretnétek. Meg kell mondanotok a hitel kalkulátornak, hogy 5000 fő alatti településen szeretnétek-e ingatlant vásárolni és azt is hogy új vagy használt az adott ingatlan. Persze az is fontos kérdés, hogy házastársként vásároljátok-e az ingatlant.

5000 fő feletti települések

A példában 25 éves törlesztő részletre kerül igénylésre a hitel. Az ingatlan egy 5000 fő feletti  településen kerül megvásárlásra. Az ingatlan nem új és házaspárok vásárolják az ingatlant.

5. Még pár adat a vége előtt!

A hitel kalkulátor alsó két sorába írjátok be az életkorotokat nemek szerint bontva, valamint, hogy eddig hány gyermeketek született és azt is, hogy mennyi babát terveztek még.  Amikor megadtunk minden adatot nyomjunk rá a „mutasd hogyan érint engem a változás” gombra!

A példában a házaspár férfi tagja 35 éves, a női tagja 30 éves és 2 gyermekük van de még terveznek 1 babát.

6. A hitel kalkulátor gyorsan megadja az eredményt!

Miután rákattintottunk a megfelelő gombra, már láthatjuk is az összeget amennyivel jobban járunk, ha még idén igényeljük a támogatást. A példában szereplő család esetében ez az összeg 34 376 246 forint.

A Ti esetetekben mennyi ez az összeg? 

Scroll to Top